Madeleinerebeckaolsson

Alla inlägg under april 2013

Av Madeleine - 30 april 2013 16:42

Föreläsningar på östra sjukhuset idag mellan 8-12, först om barns rättigheter och sedan om neuromuskulära sjukdomar. Sedan åkte jag hem åt lunch, vilade en stund på soffan och nu taggar vi för valborgsfirande. Tyvärr har vädret satt stopp för grill och häng i slottsskogen, men ikväll blir det förfest för hela slanten. 


Vi inleder kvällen med vars en cider.




Och det här dansar jag i ikväll :)

Av Madeleine - 30 april 2013 07:34

 


Det har blivit lite dåligt de senaste dagarna jag vet, men fullt upp och har försökt få ihop massa skolarbete så jag kan vara ledig typ resten av veckan. Lyckats har jag med, så nu ska jag njuta av resterande dagar på denna vecka.


Trevligt Valborg! Det ska jag ha iallafall (trots ett väder som nog helst vill tvinga oss att stanna inne).

Av Madeleine - 28 april 2013 20:42

Vi har som vanligt haft en väldigt mysig helg hemma. Vi kom till mamma och pappa i fredagskväll och sov där. I lördags bakade vi tårta, gick en runda på stan (lovar visa shoppingfynden!) och sedan var det kalas på kvällen. Alltid lika roligt att träffa släkten. Även fina Bosse var på besök och charmade alla.


   


Idag har vi varit hos Stefan och Martina. Myst med katt, hund och familj.    


Nu är vi hemma och tar det lugnt. Imorgon blir det föreläsning på Drottning Silvias barnsjukhus. Hoppas ni har haft en fin helg! :)

Av Madeleine - 26 april 2013 08:58

Glad fredag på er!


Igår var vi Östra sjukhuset hela dagen och hade dels föreläsningar om runda barn och m lekterapi. Sedan på eftermiddagen hade vi patientdemonstrationer. Mycket intressant och lärorikt. Sedan följa fina Ida med mig hem, så gick vi bort till Coop och handlade till kvällsmaten, sedan sov hon över här. Vi fyndade ryggbiff på coop, så det blev finmiddag igår! Idag stack Ida till skolan tidigt för hennes redovisning, min börjar inte förrän halv 1. Sen dess har jag duschat, bakat macrons till helgens tårta och nu ska jag förbereda mig lite inför redovisningen. Sedan ska jag in till stan en snabbis innan skolan.


ikväll åker vi hem till Skåne för en minihelg, främst för att mamma och pappa ska ha kalas. Mysigt värre.

Av Madeleine - 24 april 2013 07:17

Idag fyller världens bästa mamma 56 år! Skickar massa grattiskramar och grattispussar hem till Hammarslund. Hoppas dagen blir fin mamma!


Kalas blir det till helgen, både för mamma och pappa. Pappa fyller år om tre veckor nämligen.

Av Madeleine - 23 april 2013 20:46

Hade från början inga planer på att fira Valborg över huvudtaget då det händer ganska mycket annat nästa vecka. Men när det började närma sig biljettköp till Chalmers årliga Valborgsfirande kunde jag ju såklart inte hålla mig. Dessutom vankas det en riktigt rolig förfest.


 

Av Madeleine - 23 april 2013 20:32

 


Det här kan bli bra. Riktigt bra. Inget är bestämt än men håll tummarna för mig och mina planer.

Och pappa? Tack för all hjälp, du är världsbäst.

Av Madeleine - 23 april 2013 20:25

Vårkänslorna är på topp och pluggmotivation nere på noll typ haha för att sammanfatta de senaste dagarna.


Igår var vi lediga och jag spenderade dagen med attt plugga, gymma, tvätta, sola och laga mat. Skön ledig dag med mycket gjort. Idag började del två av kursen som  startade förra veckan. Förra veckan läste vi som sagt äldre/team och nu ska vi läsa om barn/ungdom. Idag hade vi föreläsning på kära Östra sjukhuset (min drömarbetsplats) om Torticollis (sned hals) och plexusskador. På torsdag ska vi ha patientdemonstration dessutom, spännande. Denna delkurs kommer att sluta i en examination där vi två och två dels ska skriva ett arbete om ett utdelat ämne, ha en liten redovísning om det ämnet och opponera på två andra arbetet. Efter lite trix med byten av grupp och dag hamnade jag tillslut på fredag förmiddag nästa vecka med min bästa Alice. Underbart. Vad vi ska skriva om? Esofagusatresi. Ja försök säga det fem gånger snabbt ;)



Ovido - Quiz & Flashcards